Wat is sublimatiedruk?

Gepubliceerd op 25 oktober 2022 om 15:03

Er-Vip gelegen in Aadorp  (Almelo) is gespecialiseerd in sublimatiedruk. Maar wat is sublimatiedruk precies en hoe werkt dit proces?

Het is natuurlijk handig dat u te weten komt hoe uw product precies tot stand komt, en wat zijn de redenen om voor deze speciale manier van textiel bedrukken te kiezen.

Wat is sublimatiedruk?

Sublimatiedruk is een speciale druktechniek die gebruikt maakt van warmtestralen, speciale inkt, sublimatiepapier, sublimatieprinter en een transferpers. Met sublimatiedruk wordt de afbeelding of tekst als het ware in de stof “gebakken” door hittegevoelige milieuvriendelijke inkt onder hoge temperatuur van 205 graden celicius op het oppervlakte te drukken. Op deze manier is uw product kras- en waterbestendig en veegt de inkt niet uit met wassen. Het resultaat is een lang houdend bedrukt product waarbij de opdruk op geen enkele manier meer te verwijderen is en het onderdeel van de stof is geworden. Het wordt vaak toegepast met het bedrukken van bedrijfs- of sport kleding die vaak gewassen moeten worden. Wilt u dus een was bestendig resultaat, kies dan bij Er-Vip Almelo voor een mooi artikel met sublimatiedruk.

Mogelijkheden met sublimatiedruk

Er zijn talloze mogelijkheden o.a. Het bedrukken van hondenkussens  met een foto van uw hond, of een kussen met een foto van uw kat. Ook Tafelcovers voor uw statafels met logo's of bedrijfsnaam of voor op uw bedrijfskleding, en nog veel meer.

Bij Er-Vip is het allemaal mogelijk.

kijkt u ook eens bij:

 

Kijk voor meer informatie op www.ervipalmelo.nl op de pagina sublimatiedruk. Heeft u vragen neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Uw specialist in Twente voor sublimatiedruk

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.